Meteen naar de inhoud

Drogisterijen Nederland

In Nederland zijn drogisterijen onmisbare winkels in het dagelijks leven van veel mensen. Ze verkopen een breed scala aan producten, variërend van gezondheids- en schoonheidsproducten tot huishoudelijke artikelen en zelfzorggeneesmiddelen. Wat zijn de bekendste drogisterijen in Nederland en waarin verschillen ze van elkaar?

Kruidvat

Kruidvat is een van de bekendste en grootste drogisterijketens in Nederland. Opgericht in 1975, heeft het bedrijf inmiddels meer dan 1.000 winkels verspreid over het hele land. Kruidvat staat bekend om zijn lage prijzen en wekelijkse aanbiedingen. Naast drogisterijartikelen verkoopt Kruidvat ook diverse huishoudelijke artikelen, speelgoed, elektronica en zelfs kleding.

Etos

Etos, opgericht in 1919, is een andere grote speler in de Nederlandse drogisterijsector. Het bedrijf heeft meer dan 500 winkels in het land en staat bekend om zijn focus op gezondheid en welzijn. Etos biedt een breder assortiment aan gezondheidsproducten, zoals vitamines, supplementen en natuurlijke producten, in vergelijking met Kruidvat. Ook heeft Etos een grotere selectie aan premium merken in zowel huidverzorging als cosmetica.

Trekpleister

Trekpleister is een dochteronderneming van A.S. Watson Group, hetzelfde bedrijf dat Kruidvat bezit. De winkelketen heeft meer dan 200 winkels in Nederland. Hoewel Trekpleister vergelijkbare producten en prijzen als Kruidvat aanbiedt, ligt de focus meer op lokaal winkelen. Trekpleister-winkels zijn vaak te vinden in kleinere steden en wijken.
DA

DA, opgericht in 1942, is een samenwerkingsverband van zelfstandige drogisterijondernemers. De keten telt meer dan 400 winkels in Nederland. DA staat bekend om zijn persoonlijke service, deskundig advies en het aanbieden van een mix van bekende merken en exclusieve producten. In tegenstelling tot Kruidvat en Trekpleister, ligt de nadruk bij DA op kwaliteit en service in plaats van lage prijzen.

D.I.O. Drogisterijen

D.I.O. Drogisterijen is een kleinere, onafhankelijke drogisterijketen met meer dan 100 winkels verspreid over Nederland. Net als DA ligt de focus bij D.I.O. op persoonlijke service en een uitgebreid assortiment. D.I.O. Drogisterijen biedt ook een ruime keuze aan natuurlijke en biologische producten.

Uitverkoop & sale

Gorilla Sports