Meteen naar de inhoud

Nachtmode ondergoed

nachtmode

Onderzoek nachtmode
Website Kortingscode doet regelmatig onderzoek naar het gedrag van zijn klanten. Zo was er ook een enquête naar nachtmode in Nederland. Er stonden een aantal verrassende resultaten in. Op de vraag of men zijn eigen ondergoed aanhield bij het passen van online gekocht ondergoed antwoordde een meerderheid (50-70%) dat ze dat niet deden. Van de mannen bleek 13% wel eens de nieuwe aankoop een dag gedragen te hebben en het daarna teruggestuurd te hebben. Van de vrouwen droeg 6% wel eens iets om het daarna terug te zenden.

Mannenondergoed index

Er bestaat zelfs een mannenondergoed index. De aankoop van ondergoed door mannen is een van de beste indicatoren gebleken of de economische teruggang teneinde is. Mannen besparen in een economische crisis vooral op hun ondergoed. In de jaren 2008-2013 was er steeds een krimp in de heren nachtmode. In 2014 was er een licht plusje te zien. Dit doet de hoop toenemen dat de crises voorbij is en dat de economische groei is begonnen. In Amerika trokken de ondergoed verkopen in 2015 al weer flink aan. In Europa zijn de verkopen nog voorzichtig. Een andere barometer om de economie te meten zijn de retourzendingen van de online verkoop. In een economische crises zijn er meer retourzendingen dan als de economie goed draait.

Herenondergoed online

Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn Italiaanse modeontwerpers. Ondergoed voor heren van dit bekende merk zijn online te koop. HOM is een Frans merk in ondergoed. De onderbroeken van HOM stralen design en mannelijkheid uit. Calvin Klein is een Amerikaanse modeontwerper die zijn kledingbedrijf in 1968 oprichtte. Sinds 2003 is Phillips-Van Heusen Corporation eigenaar van Calvin Klein. Andere beroemde merken die ook onderdeel zijn van Phillips-Van Heusen horen zijn Tommy Hilfiger en Karl Lagerfeld.

Nachtmode bij de Bijenkorf
De categorie Nachtmode en lingerie is de grootste kledinggroep bij de Bijenkorf met ruim 2000 kledingstukken. Het segment Bh’s neemt de belangrijkste plaats in met 660 verschillende modellen en types. Top merken bh’s zijn Marlies Dekkers, Pretty Wild, Prima Donna, Aubade, Stella McCartney en Wolford. Babydoll Fiona van Pretty Wild is het pronkstuk bij de pyjama’s met een prijskaartje van €345. Andere bekende pyjama merken bij de vrouwen zijn Marjolaine, Aubade, Hanro, Eberjey, L’Agent, Chantelle en Pip Studio.
De Bijenkorf verkoopt voor de heren pyjama’s van Jockey en Schiesser. Bij het ondergoed wordt bij de Bijenkorf veel verkocht van Björn Borg. Andere merken heren nachtmode zijn Emporio Armani, Alan Red, Claesen’s en Calvin Klein.