Meteen naar de inhoud

Kleding

Goedkope kleding bestellen

Een van de meest populaire kledingwinkels is Primark die goedkope kleding verkoopt. Deze Ierse kledingketen heeft 8 winkels in Nederland. Binnenkort (1 december 2016) wordt de grootste vestiging in Nederland geopend. Deze nieuwe megastore zal te vinden zijn aan het Damrak in Amsterdam. Heel opmerkelijk is dat Primark wel een website heeft maar geen webshop. Je kunt dus niet kleding online bestellen maar moet de dichtstbijzijnde winkel bezoeken als je iets wilt kopen. Hoewel de prijzen laag zijn is de collectie trendy en hip. Anders dan Zeeman en Wibra trekt Primark veel jongeren.

Bekende kleding webshops

Grote webshops die kwalitatief goede kleding verkopen zijn H&M, ZARA, Zalando, ASOS, Nelly en Topshop. Andere bekende namen zijn Bon Prix, Steps, The Sting en Men at Work. De grootste webwinkel in Nederland is Wehkamp.

online shoppen groeit

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekende dat er in 2014 meer dan 10 miljoen mensen wel eens iets online hadden gekocht. Acht miljoen mensen doen regelmatig een aankoop op het internet. Vooral kleding en reizen worden online geboekt. De traditionele kledingwinkels merken dit goed. De afgelopen jaren zijn hen winsten flink gekelderd. De personeels- en huisvestingskosten zijn samen goed voor 30% van de bedrijfskosten.
Webshops zonder winkel besparen hier veel geld en kunnen daardoor goedkopere prijzen rekenen. De reclamekosten zijn voor de webwinkels wel een paar procent hoger. In 2015 groeide de detailhandel met 1% terwijl bedrijven die alleen een webshop hadden 17% meer omzet vergaarden. Een kwart van alle webwinkels in Nederland verkoopt kleding. Er komen ieder jaar meer webshops bij terwijl de ontwikkeling van de fysieke winkels precies andersom is. Elk jaar verdwijnen er meer fysieke winkels uit de winkelstraten dan er nieuwe winkels bijkomen.