Meteen naar de inhoud

Energie

Energie aanbiedingen 2023! Met deals van Next Energie, Oxxio en Budget Energie. Duurzame energieleverancier Pure Energie staat ook in de lijst energieleveranciers vermeld. Met de energievergelijker kan je selectief zoeken naar de beste aanbieding.

De Autoriteit Consument & Markt raadt mensen zelfs aan om te vergelijken en over te stappen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen toch uiteindelijk niet naar een andere energieleverancier gaan. Vaak zijn mensen gewoon tevreden over hun energiemaatschappij en nemen een duurder contract voor lief. Ook zijn veel mensen toch huiverachtig voor administratieve rompslomp (dubbele rekeningen) of dat je misschien zonder energie komt te zitten. Verder vinden de meeste mensen het erg lastig om al de verschillende tarieven goed te vergelijken. Een grote groep vergelijkt wel maar haakt uiteindelijk toch af. Bijna 14% veranderde laatst jaar van energiemaatschappij. Het percentage groeit ieder jaar langzaam.

subsidie voor de zonnepanelen

De subsidie voor de zonnepanelen is inmiddels stopgezet. Er zat 50 miljoen in een speciaal potje maar dit was snel op. Mensen die nu zonnepanelen willen aanschaffen krijgen dus geen subsidie. Daar staat wel tegenover dat de prijzen van de zonnepanelen aanmerkelijk goedkoper zijn geworden dan bijvoorbeeld 5 jaar geleden.

Pas op voor overstapkosten

Veel maatschappijen vragen een vergoeding als de klant overstapt voor het einde van de looptijd. Kijk zeker uit om niet in/na de winter over te stappen als het energiecontract nog loopt. De kans is groot dat je dan flink moet bijbetalen. De reden is dat je een gemiddeld bedrag betaalt per maand. In de zomermaanden verbruikt men weinig energie maar in de winter zijn de energiekosten stukken hoger. Als je nu overstapt in de winter of net na de winter dan is het gemiddelde bedrag wat je betaalt hebt minder dan de werkelijke energiekosten. Je krijgt dan waarschijnlijk een forse naheffing. Het beste is om over te stappen aan het einde van het contract/looptijd of in/na de zomermaanden.

Wettelijke bedenktijd energie vergelijken

Er is sinds 2014 een wettelijke bedenktijd van twee weken bij het afsluiten van een energiecontract. Deze bedenktijd gaat in op het moment dat je een bevestiging hebt ontvangen. Dit kan een email zijn als je het contract online hebt afgesloten. Ben je telefonisch benaderd dan zal je een bevestigingsbrief moeten ontvangen. Veel mensen krijgen namelijk spijt van een overstap. Dit is met name het geval als ze onverwachts zijn benaderd en toegestemd hebben in om te veranderen van energiemaatschappij. Als men stopt voordat het energiecontract is afgelopen kan er een opzegvergoeding gerekend worden door de oude energieleverancier.

Sale & Uitverkoop

Energie vergelijken kan veel geld besparen. Toch stapt de meerderheid van de Nederlandse huishoudens niet over van energieleverancier.
Goedkope thuiscursus met gratis tablet
British Knights schoenen