Meteen naar de inhoud

Drogisterij

korting & acties drogisterij
Cijfers over drogisterijen
De Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond is de branchevereniging van de zelfstandige drogisterijen. Er zijn ongeveer 2.800 drogisterijen in Nederland. Bijna 20% van de drogisterijen heeft geen personeel in dienst maar werkt met een partner of familie in de winkel.

Ontwikkelingen die van invloed zijn op de fysieke winkels zijn de groeiende verkoop via het internet en de branchegrenzen die vervagen (zoals verkoop via de supermarkt). Op de website van de KNDB staan wat concrete cijfers over drogisterijen in Nederland. Zo is het gemiddelde exploitatiebeeld: omzet is 100% – inkoop(66%) = 34%. De kosten bedragen 29% waarna 5% overblijft als bedrijfsomzet. In 2010 werd in Nederland voor iets meer dan 4 miljard euro aan drogist artikelen gekocht. Het meeste geld wat de consument uitgaf ging op aan lichaamsverzorging (1.1 miljard), papier (0.8 miljard) en gezondheid (0.7 miljard). In 2010 had de supermarkt 30% van de markt in handen.

Goedkoopste drogist

Vertrouwden namen van drogisterij ketens zijn het Kruidvat, DAdrogist, Trekpleister en Etos. De Consumentenbond deed in 2014 een prijsvergelijking en daaruit kwam Dirx als de goedkoopste drogisterij van Nederland. Dirx werd echter overgenomen in 2015 door A.S Watson, het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister. De online drogisterijen hebben iedere week wel aanbiedingen met of zonder kortingcodes. Bezorgkosten zijn vaak gratis bij bestellingen van meer dan €20. Als het artikel op voorraad is en besteld voor 21.00 uur dan wordt meestal de bestelling de andere dag al bezorgd.

Sale & Uitverkoop

Goedkope thuiscursus met gratis tablet
Mooie horloges
British Knights schoenen