Meteen naar de inhoud

Dierenvoer

Hondenvoer
Bekende merken hondenvoer zijn Pedigree, Bonzo, Eukanuba, Hills en Royal Canin. Het is niet eenvoudig te zeggen welk merk het beste is voor de hond. De voedingswaarde is erg belangrijk. De hond moet voldoende proteinen binnenkrijgen (10%-25%), vitaminen E en Omega vetzuren. Deze zorgen namelijk voor een mooie glanzende vacht. Mais en granen zijn minder goed voor de hond. Deze voedingsmiddelen zitten echter wel vaak in de hondenvoer producten.

Bij het kopen van hondenvoer moet men kijken dat het aanwezige vleesgehalte groter is dan de graansoorten. Ook diepvries vlees uit de supermarkt is goed voor de hond. Dit eten kan een mooie aanvulling zijn van het dagelijkse hondenvoer. Een paar bekende namen van (diepvries)vleesproducten zijn Rodi, Energique en Duck. Winkels die goedkoop dierenvoer verkopen zijn de Aldi en de Lidl.

Kattenvoer

Bekende merken kattenvoer zijn Whiskas, Royal Canin, Felix, Gourmet en Kitekat. Kattenvoer kan zowel droogvoer zijn als uit blik komen. Winkels met goede aanbiedingen zijn Aldi, Lidl, A&H, Jumbo en Hoogvliet. Het kattenvoer van de Lidl is goedkoop en wordt bij de besten gerekend.

Hamstervoer

Men moet de hamster geen algemeen knaagdieren eten geven (zoals voor konijnen of cavia’s) maar echt hamstervoer.Dit voer bestaat uit rogge, graan, haver, mais, pitten en nootjes en dient een hoog eiwitgehalte (15-18 %) te hebben. Groente en fruit mogen in beperkte mate gegeven worden. Men moet goed opletten dat de hamster dit verse eten geheel opeet en niet opslaat (hamsteren) waardoor het bederft.

Uitverkoop

HEMA
Van Arendonk schoenen
Manfield schoenen & Accessoires
Spartoo